Portable Counter-Strike - една от най-популярните съвременни мрежови игри. Играе се самостоятелно (с ботове) и в мрежа (multiplayer). Основната идея на играта е противодействието между два отбора-терористи и контра терористи. Всеки играч при влизане в играта си избира отбора, в който иска да играе и започва играта. Целта е да се изпълни задачата или да се унищожи противника. За изпълнение на заданията, играчите получават пари, с които може да се купуват оръжия, боеприпаси и снаряжение. Half-Life single и multiplayer включени.


Продължи...

Portable Madballs in Babo: Invasion e моралният наследник на широко популярният безплатен шуутър BaboViolent2. Играта е 3D арена базиран шуутър, предоставя на играчите завладяващо и приятно изживяване както в сингълплейър, така и в мулти. В играта те ще открият още "Invasion Mode", с който ще могат да проектират и създават свои собствени карти почти мигновено като поставят комбинация от различни части от други карти, за да създат невиждана досега карта. Буквално всички карти и игри се различават коренно една от друга.


Продължи...

Portable Soldat е полска 2D игра, която с простотата си притежава мозъците на играчите в продължение на цели 7 поредни години. Според сайта на създателя, Soldat е възбуждаща, уникална, мултиплейър екшън игра. Играта е вдъхновена от Liero и Worms и комбинира елементи от Counter-Strike и Quake. По принцип тя е безплатна, но платената версия включва благинки като допълнителни интерфейси, допълнителни цветове за джетовете, миникарта и възможност за смяна на разделителната способност. Soldat се играе постоянно онлайн и в играта винаги има минимум 500 играчи, който играят в мултиплейър.


Продължи...

Земята е застрашена от извънземни нашественици и вие сте единствената надежда за спасение на човечеството! Те нахлуват в офиси, складови помещения, мистериозни лаборатории и вашата мисия е да ги спрете и да спасите планетата Земя. Ще я приемете ли? Стиска ли ви да поемете риска?
В мега-хитът Portable Alien Shooter разполагате с неограничено време, девет уникални оръжия, десет завладяващи нива и шест вида чудовища, които трябва да изтребвате. С висококачествена и завладяваща музика и приятна 3D графика, спасяването на света никога не е било толкова забавно!


Продължи...

Играта Portable Tag: The Power of Paint е екшън пъзел от първо лице, която набляга върху умението на играча да променя обкръжаващата го среда така, както той намери за добре. Как? Като я боядисва. Трябва да достигате крайната цел на всяко ниво чрез поредица от скокове. Те ще бъдат възможни чрез петната боя (за някои може би рисунки), които правите на сградите около вас. Колкото по напред стигате, толкова по-трудни ще бъдат скоковете и ще трябва да използвате различни видове бои. Може да звучи смешно, но играта е забавна!


Продължи...

tarzan_portable_logo.JPGВ Portable Tarzan вашата цел е да си пробиете път през 13 нива в джунглата и още 5 допълнителни области, за да спрете злия Клейтън, който е на път да унищожи джунглата завинаги. Започвате играта като младия Тарзан, който изучава пътеките с помощта на своя приятел Терк. Докато напредвате в играта и пораствате, ще се сблъскате със Сабор – леопардът, убил родителите на Тарзан, ще срещнете красивата Джейн, ще разбулите тайните около миналото си и ще спасите горилите от поробване. По пътя ще ви помагат слонът Тантор, бащата на Джейн – професор Портър и осиновителката на Тарзан Кала. В играта има много скрити предмети като жетони, които ви носят допълнителен живот, рисунки на малки павиани за отключване на тайни участъци, както и различни плодове за допълнителна сила. При някои от нивата може да ви се наложи да играете като Джейн, Терк или Тантор, които си имат собствени специални движения.

Продължи...