Често задавани въпроси:

Не всички преносими програми и игри в каталога работят под Windows 7. Причината е в по-късното пускане на Thinapp версия поддържаща съвместимост с Windows 7.
Следва въпроса:
  • И кои програми ще ми тръгнат на седмицата??

Програми и игри означени с "Тествано на Windows7" са пробвани и работят пълноценно под управлението на новата ОС на Майкрософт (както и под XP и Vista).
Ето за какво трябва да се оглеждате:

Тествано на Windows7

Преносима програма (portable application, portable app) е компютърна програма, която се стартира от външно устройство за запаметяване на данни. Такива устройства са най-често USB флаш паметите, картите памет (SD, CompactFlash, SDHC, microSD и т.н.), CD или DVD-ROM дискове. Преносимите програми могат да се използват на платформата, за която са направени и обикновено имат нужда от съответната операционна система, като например Microsoft Windows XP, Windows Vista / 7. Типично за преносимите програми е, че са проектирани да пазят настройките и данните си на същия носител, където е и самата програма.
Ако получите грешка свързана с d3dx9_xx.dll (най-често срещана при преносимите игри), например:

"Unable to load DLL - dx3dx9_xx.dll"
"D3DX9_xx.DLL Not Found"
"D3dx9_xx.dll not found. Reinstalling might help fix this."
"File d3dx9_xx.dll not found"
"The file d3dx9_xx.dll is missing"Инсталирайте последна версия на DirectX или го обновете с DirectX Web Installer (286Kb).

Или потърсете липсващият dll файл в Google или http://www.dll-files.com/ и го копирайте в папката C:\Windows\System32 .