7-zip logoPortable 7-Zip e отличен архиватор, поддържащ архивиране в 7z, ZIP, GZIP, BZIP2, TAR и декомпресиране на RAR, CAB, ISO, ARJ, LZH, CHM, Z, CPIO, RPM, DEB, NSIS. Собственият формат на архиватора (.7z) предоставя много висока степен на компресия. Програмата поддържа drag&drop, притежава многоезичен интерфейс, в това число и български език.

Продължи...

Програмата Portable Wireshark се използва за анализ, откриване и отстраняване на проблеми с мрежов хардуер и софтуер, създаване и анализ на мрежови протоколи и обучение. Предоставя възможност за онлайн и офлайн анализи, анализ на VOIP протоколи, мощни филтри и др.
Характеристики на Wireshark:
- стандартен три-лентов браузър за пакети;
- мулти-платформен: Windows, Linux, OS X, Solaris, FreeBSD, NetBSD и други;
- мулти-интерфейсен: освен графичен потребителски интерфейс, включва и TShark - текстов анализатор;
- едни от най-мощните филтри в индустрията;
- VOIP анализатор;
- офлайн анализи;
- поддържа множество протоколи, нови се добавят постоянно.

Продължи...

Portable IZArc е безплатна програма архиватор в подкрепа на много архивни формати като: 7-ZIP, A, ACE, ARC, ARJ, B64, BH, BIN, bz2, BZA, C2D, CAB, CDI, CPIO, DEB, ENC, GCA, GZ , GZA, HA, IMG, ISO, JAR, LHA, LIB, LZH, MDF, MBF, MIM, NRG, PAK, PDI, PK3, RAR, RPM, TAR, TAZ, TBZ, TGZ, TZ, UUE, WAR, XXE , YZ1, Z, ZIP, ZOO. С модерен, лесен за използване интерфейс, IZArc предоставя подкрепа за най-компресирани и кодирани файлове, както и достъп до много мощни функции инструменти. Тя позволява да влачите и пускате файлове от и към Windows Explorer, да създавате и разархивирате архиви директно в Windows Explorer, създаване на множество архиви, обхващащи дискове, създаване на саморазархивиращи се архиви, ремонт повредени ZIP архиви, конвертиране от един вид архив към друг, оглед и Пишете коментари и много други.

Продължи...

Portable Advanced IP Scanner е бърз, мощен, и лесен за използване скенер на LAN и wireless мрежи за Windows. Чрез програмата се сдобивате с най-разнообразна информация за компютрите вързани в мрежата само за няколко секунди. С програмата имате достъп до много полезни функции като дистанционно изключване и събуждане, Radmin (софтуер за дистанционно управление на компютри) интеграция и други само с едно кликване на мишката.

Програмата има вградена технология за многонишково сканиране, като може да сканирате стотици компютри в секунда, което ви позволява да сканирате цели C или Б клас мрежи дори и Интернет връзката ви да е през модем.

Продължи...

Portable The Dude 3.6 е програма за сканиране и диагностициране на компютърни мрежи. Програмата позволява автоматично откриване на всички устройства в дадена мрежа, като с това можете да получите детайлна карта с разположението им, да следите различни мрежови услуги, да получавате информация за евентуални проблеми, да следите SNMP, ICMP, DNS и TCP протоколи, да управлявате всяка една машина от дадената мрежа чрез отдалечен достъп, да ползвате отдалечен Dude сървър и локален клиент и много други. 

Продължи...

Portable PDF Maker Pilot Portable 1.35 e програма за работа с PDF файлове. С нейна помощ можете да отваряте и редактирате PDF документи, да защитавате с парола вашите PDF документи, както и след това да я премахвате, да поставяте водни знаци, да принтирате и изпращате по факс, да извличате текста или изображенията от PDF файловете, да разделяте на отделни страници или да събирате няколко документа в един и много други. Програмата е с интуитивен интерфейс.

Продължи...

Portable PDF Split and Merge Basic е безплатна програма (GPL license) за работа с PDF файлове. Със този лесен за работа инструмент можете да разделяте вашите PDF документи, да обединявате множество документи или части от тях, да извличате части от PDF файл и да ги запазвате като нов, да съчетавате различни страници от различни документи, да въртите страници, да преподреждате страници от документи визуално. Освен това можете чрез провлачване ( drag and drop ) да създавате нов документ от страници на други PDF файлове, да запазвате и отваряте ваши шаблони, автоматизирайки по този начин често извършвани от вас дейности. Разбира се най-използваните опции на програмата са тези, включени в нейното име - разделяне и обединяване на PDF файлове. Portable PDF Split and Merge Basic има и превод на български.

Продължи...

Portable Advanced Renamer е безплатна програма за едновременно преименуване на множество файлове или папки. В програмата може да се използват няколко различни алгоритъма за избор на новите имена на файловете, а освен това разполагате и с мултимедийни инструменти за звукови или графични файлове. Със Advanced Renamer можете да изградите новите имена на файловете чрез добавяне, замяна, премахване, промяна от малки в главни букви и обратно, или да дадете на файла съвсем ново име на база на съществуващата информация за него. Тази програма е страхотен инструмент за организиране на снимки както за начинаещи така и за напреднали потребители.

Продължи...