Portable Minecraft е една различна компютърна игра, която не се стреми да грабне феновете с графиката си, а с възможностите които предлага. За някои играта е просто едно виртуално лего, в което може да се построят структури от гигантски замъци до финни стъклени оранжерии висящи от ръбът на някоя скала, даващи реколта при правилни грижи. За други играта е място където да се сражават със зомбита, скелети, гигантски тарантули и други същества, след като сами са изкопали желязна руда от земята, претопили са я и са си изковали оръжия и броня.


Продължи...

Portable LEGO Digital Designer ви позволява да използвате всички типове блокчета и части, налични в реалната игра, разбира се във всички налични цветове. Lego е една от най-популярните игри не само за деца, но и за възрастни. Тя може да бъде използвана като средство за обучение на деца и хора със специални образователни нужди. Lego Digital Designer е като виртуално Lego с неограничен брой блокчета и аксесоари. Може да го използвате да проектирате всеки проект, който имате в ума си или да променяте някой от предварително зададените проекти, включени в играта.

Много интересно свойство на тази игра е факта, че може да създавате автоматично кутия с всички налични части, нужни за построяването на вашия проект с реални лего блокчета и да я изпратите до Lego магазина за поръчка в реалния живот. Освен това може да пробвате безкрайно количество комбинации, използвайки програмата преди закупуването на определен комплект от части. И ако всичко това не ви е достатъчно, играта е абсолютно безплатна за сваляне и използване.


Продължи...

Portable Nature Treks - Играта се причислява към особен жанр, игра - медитация. Изследвайте прекрасния свят в Nature Treks - Healing with Color. Играта има възхитителна графика и приятен звуков съпровод. Предлагат се два режима за игра. Един квадратен километър удивителен свят! Събирайте цветните аури, за да научите за целителната сила на цвета. Използвайте Auto Trek, за да се отпуснете и потопите в свят от тишина и спокойствие.

Продължи...

Оцеляването на ядосаните пилета е заложено на карта. Раздайте правосъдие на зелените прасета, които откраднаха яйцата на пилетата. Използвайте уникалните унищожителни сили на ядосаните пилета за да сринете укрепените замъци на прасетата.
Играта Portable Angry Birds предлага часове забавление, предизвикателни нива с реалистична физика, в които трябва да унищожавате замъци, както и много възможности за преиграване. Всяко от 120-те нива изисква логика, умения и груба сила, с която да смажете врага.
Защитавайте дивите животни или играйте Portable Angry Birds!

Продължи...

Компанията на Джинджър - Томейто Корпорейшън, притежава и работи с широка мрежа от ферми и хранителни доставчици, които произвеждат висококачествени и здравословни храни. Нейната лопата виси на стената като спомен за работата си в миналото (Portable Farm Craft 1). По време на пътуване обратно към фермата си за да посети нейните баба и дядо, Джинджър се натъква на хора, които провеждат съмнителни и опасни експерименти с разстения в нейното село. Играйте Portrable Farm Craft 2: Global Vegetable Crisis и спасете света от разстителна криза!


Продължи...

Създайте своя собствена градина в Portable Farm Craft, една доста цветна и забавна игра! Джинджър винаги е показвала специален талант в отглеждането на животни и разстения. Когато АгроКорпарацията иска да застрои земеделската земя, всичко зависи от Джинджър и тя трябва да спаси фермите в селото. Помогнете и да засее и събере различните плодове и зеленчуци, да нахрани и да се грижи за животните и да спаси фермите от атаката на промишлената индустрия!


Продължи...

Portable Favorite-Games включва любимите игри на карти - Бридж Робер, Спортен Бридж, Белот (2, 3 и 4 играчи), Блато (3-5-8), Сантасе (66), Покер (Тексас Холдем и Омаха Хай) както и игра Табла, Табла - Тапа, Табла - Гюлбара, Комбинирана табла, Не се сърди човече, Монопол, Окей, Домино, Блек Джек и Свара в една-единствена програма. Favorite Games организира ежемесечни онлайн турнири с награди. Играта има възможност за избор на над 20 езика.


Продължи...

Portable Strip Nardi ви дава възможност да играете древната ориенталска игра "Табла" срещу чаровни опонентки или с приятел на един компютър. Играта включва два от най-популярните варианта - дълъг и къс. Когато играете срещу момичетата и партията завърши "марс" (играча изкара всички чипове, а опонента николко), стриптисът е двоен.

Продължи...