Portable FastStone Image Viewer е безплатен браузър за изображения. Освен програма за разглеждане на изображения с много възможности, Portable FastStone Image Viewer позволява конвертиране в различни формати, преименуване, оразмеряване, организиране, сравняване, премахване на ефекта "червени очи", изрязване, настройка на цветовете, thumbnail браузър, screen capture, принтиране, баланс на цветовете, водни знаци, извеждане на EXIF информацията, слайдшоу preview (с повече от 60 вградени ефекта), поддръжка на TWAIN източници (за връзка със скенер),  и др. Поддържа повече от 150 формата ( BMP, JPEG, JPEG 2000, GIF, PNG, PCX, TIFF, WMF, ICO ,TGA и дигиталните RAW: CRW, CR2, NEF, PEF, RAF, MRW, ORF и DNG ) и ефекти за преобразуване, като lossless JPEG, drop shadow, image frames, хистограми и др..

Продължи...

alt

Ако попаднете на графичен файл, който нямате с какво да разгледате, то програмата Portable XnView ще бъде вашият спасителен пояс.
 Тя чете над 400 файлови формата и с това е може би най-универсалната програма за преглед на графики. Може да експортира графиките в над 50 формата. В допълнение, можете да прилагате филтри и някои ефекти върху графиките.

Продължи...

Portable  PhotoInstrument е вълшебен редактор за обработка на портрети от цифрови фотографии. От очистител на кожата до придаването му на гланцов вид все едно от "гланцов журнал", попътно включва инструменти за: ретуш, премахване на "червени очи", изглаждане на бръчки, увеличаване рязкостта, корекция цвета и много други, за придаване на портрета съвършен вид и желана привлекателност. Поддържа повече от тридесет картинни формати, включително PNG, JPG, BMP, TIF, PCX, TGA, EXR, ICO и Adobe Photoshop PSD

Продължи...

alt

С програма Portable Play With Pictures можете да се забавлявате, да смесвате снимки,  да добавяте ефекти и да създавате страхотни изображения. Лесно добавяне на части от други снимки. Лесна за използване - 3 бързи стъпки. Споделяне с приятели и семейство. "Drag and drop" снимки. С Play With Pictures™  е невероятно просто и с интуитивния интерфейс се справяте за минути! Вмъкнете снимки отвсякъде с Play With Pictures™. Моментално изрежете хора или други обекти от различни снимки и ги добавете в композицията си. Няма нужда от специални умения, Play With Pictures™ прави трудната работа за теб. Няма ограничения в снимките, които можете да използвате. Добавете ефекти, балони /приказки/ и текст.

Продължи...

Portable Adobe Photoshop Lightroom ви помага да показвате по най-добрия начин своите фотографии, независимо дали сътворявате едно отлично изображение, търсите десетки, обработвате стотици или подреждате хиляди. Създавайте невероятни изображения, които ще развълнуват аудиторията ви. Експериментирайте без опасения с най-съвременни неразрушаващи средства за редактиране, включително намаляване на шума от световна класа. С лекота подреждайте всичките си изображения. И излагайте произведенията си в елегантни печатни оформления и видеоклипове от слайдове с музика, както и в популярните сайтове за обмен на снимки. Всичко това е в едно бързо и интуитивно приложение.

Продължи...

Portable Magic Picture Converter  е чудесна програма за конвертиране на снимки от BMP, GIF и JPG формати към най-популярните уеб формати. Можете да конвертирате всички желани изображения в една папка, само с един клик. Оригиналните файлове не са презаписани и все още са достъпни в тяхната оригинална форма, така че няма страшно от това да ги съсипете при грешка.

Продължи...

Portable Total Image Converter ще ви помогне лесно да конвертирате изображения, техния размер и формат. ImageConverter поддържа почти всички популярни формати което го прави неповторим. Можете да работите с: JPG, GIF, BMP, PBM, PGM, PCX, PNG, PPM, TGA, TIF, WMF, EMF и т.н. Всичко което трябва да направите е просто да изберете размер и формат, а Total Image Converter автоматично ще направи останалото. Също така можете да оразмерявате, завъртате, да променяте цветовата резолюция и различни други неща. Абсолютно необходим инструмент за всички дизайнери.

Продължи...

Portable FastStone Photo Resizer е безплатна програма за конвертиране, промяна на размера и преименуване на графични файлове. С помощта на програмата можете да променяте размера, да изрязвате части от изображенията, да променяте дълбочината на цвета, да добавяте текст, воден знак и др. Можете да обработвате както само един файл, така и множество графични файлове едновременно. Поддържа се "Drag and Drop", а форматите с които работи програмата са: JPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF и JPEG2000. Новото в тази версия е добавена възможност за конвертиране на изображения в PDF файлове.

Продължи...