plants-vs-zombies_portable_logo.jpgВ Portable Plants vs Zombies мисията ви е да отблъснете настървените орди от зомбита, които искат да превземат вашите крепости и земи. За тази цел вие ще трябва да изградите отбранителна стена, която да попречи на полуживите същества да навлязат на ваша територия. Особеното тук обаче е, че въпросната стена няма да я строите от тухли, а от растения – цветя, храсти, дребни тревички, увивни растения и други подобни. Всички те имат особено имунитет срещу зомбитата и ще могат да неутрализират силата им. Тази весия е тествана на Windows 7 64 bit.

plantsvszombies_portable_video.jpg

Продължи...

Portable Minecraft е една различна компютърна игра, която не се стреми да грабне феновете с графиката си, а с възможностите които предлага. За някои играта е просто едно виртуално лего, в което може да се построят структури от гигантски замъци до финни стъклени оранжерии висящи от ръбът на някоя скала, даващи реколта при правилни грижи. За други играта е място където да се сражават със зомбита, скелети, гигантски тарантули и други същества, след като сами са изкопали желязна руда от земята, претопили са я и са си изковали оръжия и броня.


Продължи...

Portable Angry Birds Space e продължение на най-успешната за всички времена игра за мобилни устройства. Този вариант е предназначен за игра  на вашия персонален компютър. Забавлението е още по-голямо на голям екран, а ядосаните пилета вече са във космоса и тяхната битка продължава с пълна сила с изцяло нови физични закони. Играта ще ви донесе много незабравими часове в повече от 60 интересни нива, нулева гравитация и впечатляващ геймплей. А ако не сте играли оригинала - съветваме ви веднага да наваксате: Angry Birds Portable


Продължи...

defensegrid_portable_logo.jpgPortable Defense Grid: The Awakening е разработена от индийската компания Hidden Path Entertainment. След заплашителната инвазия на огромни орди от врагове, вие ще трябва да се защитавате, създавайки укрепление от кули. Геймплеят е увлекателен и изисква пълна концентрация. Играта предлага безброй интригуващи режими, поместени в различните нива. Defense Grid: The Awakening съдържа 20 индивидуални гейм среди, 10 вида кули и 15 герои врагове, всеки от които с различна способност и стратегия. Добавени са 4 нови пакета с карти!

Продължи...

Portable I Have No Tomatoes или както се нарича на български "нямам домати" е забавна и разпускаща аркадна игра. В нея целта ви е за 60 секунди на ниво, да се сблъскате и направите на кетчуп, колкото се може повече домати. След сблъсъка остават кристали, които трябва да събирате.

Има и различни допълнителни неща, като телепорти, капани и т.н., които ще ви помагат по време на играта. Управлението е само със стрелките. Фоновата музика е приятна, а звуковите ефекти са забавни.


Продължи...

Portable LEGO Digital Designer ви позволява да използвате всички типове блокчета и части, налични в реалната игра, разбира се във всички налични цветове. Lego е една от най-популярните игри не само за деца, но и за възрастни. Тя може да бъде използвана като средство за обучение на деца и хора със специални образователни нужди. Lego Digital Designer е като виртуално Lego с неограничен брой блокчета и аксесоари. Може да го използвате да проектирате всеки проект, който имате в ума си или да променяте някой от предварително зададените проекти, включени в играта.

Много интересно свойство на тази игра е факта, че може да създавате автоматично кутия с всички налични части, нужни за построяването на вашия проект с реални лего блокчета и да я изпратите до Lego магазина за поръчка в реалния живот. Освен това може да пробвате безкрайно количество комбинации, използвайки програмата преди закупуването на определен комплект от части. И ако всичко това не ви е достатъчно, играта е абсолютно безплатна за сваляне и използване.


Продължи...

Portable Nature Treks - Играта се причислява към особен жанр, игра - медитация. Изследвайте прекрасния свят в Nature Treks - Healing with Color. Играта има възхитителна графика и приятен звуков съпровод. Предлагат се два режима за игра. Един квадратен километър удивителен свят! Събирайте цветните аури, за да научите за целителната сила на цвета. Използвайте Auto Trek, за да се отпуснете и потопите в свят от тишина и спокойствие.

Продължи...

Portable Tzar: The Burden of the Crown е една страхотна класика в жанра - стратегия в реално време! В Portable Цар: Тежестта на короната има три култури - Европейската, Азиатската и Арабската, всяка от които разполага със свои характерни черти различаваща я от останалите. Сградите и единиците също се придържат към този принцип, като притежават характерните черти на културата си. Трите цивилизации са внимателно балансирани, за да могат играчите изцяло да се възползват от особеностите и технологичното ниво на всяка от тях.


Продължи...