+ Отговори
Страница 3 от 3 ПърваПърва 1 2 3
Показва резултатите 21 до 29 от 29

Тема: Как да направим преносима програма с Thinapp

Administrator m1r0 има изключена репутация Аватара на m1r0
    Дата на регистрация
    11-04-2009

Как да накараме portable програма да се затваря принудителнo

Това е добавка към темата за по-напреднали потребители на Thinapp.
    Ако програмата/играта си създават сървиси (services) и след затварянето и те продължават да работят то тогава преди компилирането (build) може да добавите следния vbs скрипт:
    Създайте файл killprocess.vbs в папката на прихванатата програма (при build.bat) със следното примерно съдържание:

За един процес:
    Код:
    Function OnLastProcessExit
    ExecuteExternalProcess("cmd.exe /c taskkill /F /IM "ICQ Service.exe" /T ")
    End Function
    За няколко процеса:
    Код:
    Function OnLastProcessExit
    ExecuteExternalProcess("cmd.exe /c taskkill /F /IM "ICQ Service.exe" /IM seconprocess.exe /T ")
    End Function
    Когато процесът е с име без разстояние може и без кавичките.
    За повече информация: ТУК -> Thinstall Manual 1.06 by vyachko.chm -> Завершение "повисших" дочерних процессов
    '̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Junior Member joro73 is on a distinguished road
    Дата на регистрация
    02-08-2010

Re: Как да направим преносима програма с Thinapp

здравейте
    опитах да направя портативна версия на една програма по вашия урок.
    използвах вашата Thinapp portable за това.
    програмата приключи успешно работата. в папката получих всякакви подпапки + папката bin.
    с всички тия папки какво да правя? гледам вашите програми са само 1 ехе, а другите папки къде ги сложихте?
    понеже програмата която направих при първо стартиране иска код, то и портативната ми версия иска кода .
    не може ли направо регистрирана да се направи портативен вариант? отделно заради някаква грешка програмата сама
    се затваря почти веднага - изглежда нещо не съм успял сефтето да го направя като хората.

Дата на регистрация
    11-04-2009

Здравей Жоро,

Поздрави за първия ти опит да направиш portable програма! Искам първо да те попитам дали ползваш виртуална машина при направата? Ако не, бих те посъветвал да го направиш за да получиш по-добри резултати и да избегнеш всякакви конфликти ако някога вече е била инсталирана програмата на компютъра ти.
    Относно въпросът ти за exe-то, след като Thinapp приключи с прихващането (стъпка 13 от урока) се създават папките в ...\VMware Thinapp\Captures\(името на програмата)\... Те са нужни единствено и само за компилирането (превръщането в portable вариант) на самата програма (стъпка 17). След компилирането се създава папка ...\VMware Thinapp\Captures\(името на програмата)\bin , в която се намира exe-то на готовата преносима програма. Относно другия ти въпрос, напълно възможно е да се направят регистрирани/кракнати програми, просто при самата инсталация им слагаш кода/крак-а. Дано съм бил полезен. Ако има нещо неясно питай.

Дата на регистрация
    02-08-2010

мерси за отговора
    без виртуална машина пробвах, с портативната Thinapp
    пак съм правил портативни версии например на к3 мебел, ironcad, kitchendraw, но все стигам до тоя момент:
    папката бин я получих, също с другите папки. там ехе е малко, а в папката %програмфайлс е големия обем файлове.
    въобще оттука какво се прави?тия папки с % къде и как изчезват?

извинявай че ползвам твоя скрин, но в момента съм от друг компютър.

Дата на регистрация
    11-04-2009

Тези папки с % на теб лично не ти вършат никаква работа. Те се ползват един вид като Temp папки за създаването на крайния продукт - .exe-то на преносимата програма, което се намира в bin папката след като направиш Build. Цялата информация от тези папки с % + текстовите файлове HKEY... съдържащи регистри ключовете влизат в създалото се exe в папка bin. Ако exe-то в папка bin ти се струва твърде малко има 2 варианта - някои файлове постигат висока компресия, което е добре или ти е дало грешка при самото компилиране. Не каза какво става като стартираш exe-то от папка бин?

Дата на регистрация
    02-08-2010

В случая с ADeko програмата при първо пускане иска логин и код - независимо че ги бях направил и после компилирал пак ги иска. въведох ги и ми изписа грешка - възникна проблем и програмата ще се затвори, искате ли да уведомите майкрософт за този проблем...въобще грешка, вътре от %program files пускамот ехе - стартира се и сама се затваря.....

Дата на регистрация
    11-04-2009

Опитах се да я направя, но имам същия проблем като при теб - дава грешка.

Дата на регистрация
    02-08-2010

много ти благодаря, нещо не става...
    ама аз да питам по принцип пак за нещата:
    освен адеко съм правил и тези програми

при всички се получава такова нещо

значи да те разбирам че само от папката bin ехе файла е нужен, другото не ми трябва и мога да го махна?
    при bCAD въобще я няма чертожната област, айрънкад се пуска нормално, к3 мебел си търси некъв файл - шаблон за дадена конструкция и като не го намира се затваря, а оптимик не се пуска от папката бин, а от %programfiles си работи...
    значи освен за тия различни грешки въпроса ми е ако само ехе оставя - коя работи и коя не - но ми трябват и техни вътрешни папки да имам достъп към тях - например при оптимик за поставяне на лицензния файл и има функция за пресмятане на детайли, в к3 за добавяне на текстури, материали и много други настройки в базата, която е аксески файл, в кичен дроу за добавяне на каталози в програмата.
    как става това нещо и как да си завърша някоя от тия програми?

Дата на регистрация
    11-04-2009

Има по-малък шанс при по-сложните и по-нестандартно направените програми.

На кратко да обясня как работи Thinapp:
    1. Сканира в какво състояние е компютъра в момента.
    2. Следва инсталиране на кандидат portable програмата.
    3. Thinapp сканира пак състоянието на компютъра след инсталирането и сравнява какво е променено (добавено) след първото сканиране.
    4. Всичко, което е добавено или изменено се записа в папките %......%, а промените по регистрите в файловете HKEY...
    5. След стартиране на Build.bat се взимат всички тези папки, файлове и регистри и се компилира .exe файл като по този начин се създава една виртуализация на самата portrable програма (тя работи в изолирана среда).

а от %programfiles си работи...
    Когато директно стартираш .exe-то на програмата от %programfiles% папката, тя си тръгва нормално. Това е защото тя не се стартира във виртуална среда, а си ползва файловете от инсталираната програма в C:\Program Files\....

Дано съм бил полезен.

+ Отговори
Страница 3 от 3 ПърваПърва 1 2 3

Подобни теми

1. Hide / Remove ThinApp Popup Information Launchbar
    От m1r0 във форум Статии
    Отговори: 0
    Последно мнение: 12-09-2010, 12:03
  2. ThinApp Portable 4.5.0 3876 No Popup
    От m1r0 във форум От каталога на Portable.bg
    Отговори: 0